Conducerea bisericii Punctul Central este asigurată de o echipă de lideri formată din Claudiu Cristian, Cătălin Părăoan, Vera Stângă și Felicia Mihalcea. Aici, deciziile nu se iau de către o persoană, ci de către întreaga echipă de conducere, prin consens.
În cadrul echipei, fiecare membru are aceeași autoritate, dar responsabilități diferite, în funcție de darurile spirituale și abilitățile naturale. Noi numim aceasta conducere orientată pe scop. Unii o mai numesc conducere care împuternicește, deoarece liderii împuternicesc membrii orientându-i spre slujire, în conformitate cu abilitățile lor naturale și spirituale.
Datorită acestui principiu, poziționarea unei persoane într-o activitate de slujire sau în funcția de lider în biserică se face pe baza aceluiași principiu bine stabilit: slujire bazată pe daruri, urmărind un scop bine definit.
Nu votăm, ci promovăm. Aplicăm principiul slujirii orientate pe daruri, bazați pe adevărul că fiecare persoană are calități și abilități diferite lăsate în el de Dumnezeu. Nu nominalizăm o persoană într-o anume funcție sau slujire și apoi ne rugăm sau îi cerem ca ea să facă față situației, ci promovăm oamenii care vor sluji, în funcție de capacitățile lor naturale și spirituale. Datorită acestui principiu implicarea nu este o povară, ci se face în mod natural.
Orientarea conducerii pe scop schimbă paradigma și atenția nu mai este direcționată spre programe, ci spre structuri funcționale, prin care oamenii să se simtă împliniți și eficienți. Împuternicirea conducerii nu doar dă sarcini oamenilor, ci le oferă autoritate și responsabilitate în tot ce fac. Este exemplul clar al descentralizării.
Împărtășirea conducerii este cel mai important element, prin care nu conduce doar o singură persoană, ci aceasta împărtășește conducerea cu echipa, iar echipa la rândul ei cu cei ce slujesc în biserică, creându-se astfel o dare de socoteală eficientă și transparentă.