Conducerea  bisericii Punctul Central este asigurată de o echipă de lideri formată din Claudiu Cristian, Cătălin Părăoan, Vera Stângă și Felicia Mihalcea. Aici, deciziile nu se iau de către o persoană, ci de către întreaga echipă de conducere, prin consens.

În cadrul echipei, fiecare membru are aceeași autoritate, dar responsabilități diferite, în funcție de darurile spirituale și abilitățile naturale. Noi numim aceasta conducere orientată pe scop. Unii o mai numesc conducere care împuternicește, deoarece liderii împuternicesc membrii orientându-i spre slujire, în conformitate cu abilitățile lor naturale și spirituale.

Datorită acestui principiu, poziționarea unei persoane într-o activitate de slujire sau în funcția de lider în biserică se face pe baza aceluiași principiu bine stabilit: slujire bazată pe daruri, urmărind un scop bine definit.

Nu votăm, ci promovăm. Aplicăm principiul slujirii orientate pe daruri, bazați pe adevărul că fiecare persoană are calități și abilități diferite lăsate în el de Dumnezeu. Nu nominalizăm o persoană într-o anume funcție sau slujire și apoi ne rugăm sau îi cerem ca ea să facă față situației, ci promovăm oamenii care vor sluji, în funcție de capacitățile lor naturale și spirituale. Datorită acestui principiu implicarea nu este o povară, ci se face în mod natural.

Orientarea conducerii pe scop schimbă paradigma și atenția nu mai este direcționată spre programe, ci spre structuri funcționale, prin care oamenii să se simtă împliniți și eficienți. Împuternicirea conducerii nu doar dă sarcini oamenilor, ci le oferă autoritate și responsabilitate în tot ce fac. Este exemplul clar al descentralizării.

Împărtășirea conducerii este cel mai important element, prin care nu conduce doar o singură persoană, ci aceasta împărtășește conducerea cu echipa, iar echipa la rândul ei cu cei ce slujesc în biserică, creându-se astfel o dare de socoteală eficientă și transparentă.

 

Claudiu Cristian

- Pastor
E-mail Claudiu Cristian

Cunoscându-L pe Dumnezeu la vârsta de 17 ani, am început să apreciez foarte mult valorile și principiile pe care le-am primit din acel moment și până în prezent. Zi de zi mi-am propus să aprofundez aceste valori, dorind să Îl cunosc cât mai mult pe El. În tot acest proces m-am simțit atras de slujire și împlicare pentru împărăția Sa.

Împreună cu familia îmi doresc să fiu un exemplu pentru cei din jurul meu în cuvânt și faptă.

Cât despre mine, eu şi familia mea Îi vom sluji DOMNULUI.

Vera Stângă

- Lider de laudă și închinare

„Lauda schimbă lucrurile” .

Este o idee care m-a însuflețit din copilărie până în acest moment.
Știind că Domnului îi place lauda, am ales această cale de a sluji și de a-i motiva pe alții să se închine. Este deja un mod de viață și experimentez biruința ori de câte ori fac din lauda adusă Domnului o prioritate.

 

” Voi lăuda pe Domnul cât voi trăi. Voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi”.

Felicia Mihalcea

De când am înțeles că sunt creația lui Dumnezeu și că Isus Cristos, Fiul Său, dorește o relație personală cu mine, experimentez cu adevărat libertatea după care tânjeam încă din tinerețe.

„Noi ştim că toate lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, al celor ce sunt chemaţi în conformitate cu planul Său”. (Romani 8:28)

 

A petrece timp citind Biblia și rugându-mă nu mi se par „o corvoada” , ci un timp în care îmi acordez inima cu voia Preaiubitului meu, Isus Cristos.